İKAMET YENİLEME

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  (YÖK) ile  İçişleri Bakanlığı Göç  İdaresi Başkanlığı arasında uluslararası  öğrencilerin  vize  ve ikamet izni işlem  ve  süreçlerinin  güncellenmesine  yönelik  olarak  15 Kasım 2023 tarihinde "Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. Bu Protokol çerçevesinde 29.11.2023 tarihinden  önce  öğrencilik  kaydı yapılan  ve  öğrencilikleri  devam  etmesine  rağmen  ikamet  ihlalinden  dolayı  eğitim  süreci kesintiye  uğramış  uluslararası  öğrenciler  31.01.2024  tarihine  kadar  vize/ikamet  izni  başvurusunda  bulunmaları halinde ikamet ihlalleri bir defalığına affedilecektir. Lütfen  31.01.2024  tarihine  kadar  vize/ikamet  izni  başvurusunda  bulunuz.

الطلاب الذين تم تسجيلهم كطلاب  قبل تاريخ 29.11.2023 والذين انقطعوا او لم يتمكنوا من مواصلة تعليمهم  و ذلك بسبب مخالفات الإقامة بالرغم من انهم طلاب في الجامعة ، نود ابلاغهم إنه سيتم العفو عن مخالفات إقامتهم مرة واحدة و ذلك  إذا تقدموا بطلب للحصول على تأشيرة / تصريح إقامة حتى 31.01.2024.

Students who have registered before the date of 29.11.2023 and, despite their ongoing enrollment, have interrupted their education due to a residence violation, will be forgiven for residence violations once only if they apply for a visa/residence permit by 31.01.2024."

"دانشجویانی که تا تاریخ 29.11.2023 ثبت‌نام کرده‌اند و با وجود ادامه تحصیل، به دلیل نقض محل اقامت، تحصیل خود را متوقف کرده‌اند، تنها یک بار برای مدت تا تاریخ 31.01.2024، اگر درخواست ویزا/مجوز اقامت دهند، از تخلفات محل اقامت آن‌ها عفو خواهد شد."