Başvuru Nasıl Yapılır
Başvuru Yapmak için Adımları Sırası ile Takip Ediniz!
1. NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrenci için başvurular, takvimde belirtilen tarihler arasında alınacak olup bu işlemlerde size yardımcı olmak için izleyeceğiniz adımlar aşağıda belirtilmiştir;
TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE! Yurt dışından/yabancı uyruklu öğrenci kabulü başvuruları ONLINE (Çevrimiçi) yapılmakta olup ÜCRETSİZDİR. Adıyaman Üniversitesi’nin herhangi bir kişi, kurum ya da kuruluş (Eğitim kurumu, danışmanlık şirketi vs.) ile bir anlaşması yoktur. Kayıt işlemi sırasında Üniversitemiz resmi hesabına yapılacak öğrenim ücreti ödemesi dışında hiçbir adaydan kesinlikle bir ücret ödemesi talep edilmemekte olup hiç kimseye herhangi bir ücret ödemesi yapmayınız! Lütfen başvuru, yerleştirme ve kayıt işlemleri için Üniversitemizin adını kullanarak sizden ücret talep eden kişilere İTİBAR ETMEYİNİZ.
|
1. Adım: Yeni bir Kullanıcı oluşturma
Takvimde belirtilen tarihler arasında aktif olan “Online Başvuru” linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. https://obs.adiyaman.edu.tr/oibs/foa_app/login.aspx adresinden başvuru işlemine başlamadan önce “Yeni Bir Kullanıcı oluştur” butonuna tıklayarak kullanıcı kaydı oluşturmanız gerekmektedir.
- TC. uyrukluysanız, uyruğunuzdan biri T.C. ise, Vatandaşlıktan Çıkma İzni Belgesi sahibiyseniz ya da Mavi Kart sahibiyseniz kullanıcı kaydı oluşturma sayfasında “T.C. Kimlik Numarası” seçeneği seçili olan formu eksiksiz ve doğru bilgileriniz ile doldurmanız gerekmektedir.
Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Hesabı Oluştur” butonuna basarak kullanıcı kaydınızı oluşturmalısınız.
Gelen Maili doğruladıktan sonra sisteme belirlediğiniz mail ve şifre ile giriş yapabilirsiniz. Kayıt esnasında girdiğiniz mail adresindeki maili “doğrulayınız.” Kullanıcı oluşturma işlemi esnasında girilen e-posta adresi, adayın kendisine ait olmalı ve her aday sadece tek bir e-posta adresi kullanmalıdır. Bu e-posta adresi ile başka bir aday adına yazışma/işlem yapılmamalıdır. Aday İşlemleri hesabınıza sonraki girişlerde kullanıcı adı olarak söz konusu e-posta adresi kullanılacağından e-posta adresinin ve şifrenin hiç kimse ile paylaşılmaması gerekmektedir.
2. Adım: Sisteme Giriş yapma
Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, https://obs.adiyaman.edu.tr/oibs/foa_app/login.aspx web adresinden kendi belirlediğiniz “E- Posta Adresi” ve “Şifre” bilgilerini girip “Giriş Yap” butonuna tıklayarak “Adıyaman Üniversitesi Online Başvuru Sistemi” ekranına ulaşacaksınız.
Mail adresinizi, şifrenizi ve sayıların toplamını giriniz. Şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki adımı takip ediniz. Aksi Halde 3. Adıma geçiniz.
DİKKAT! ⨻ Şifrenizi unuttuysanız sisteme giriş ekranındaki “Şifremi unuttum” linkine tıklayarak yeni bir şifre talep edebilirsiniz. Yeni şifreniz kaydettiğiniz e-posta adresine gönderilir. ⨻ E-posta adresinizi hatalı girmeniz halinde sisteme giriş ekranındaki “Yeni bir kullanıcı oluştur” linkine tıklayarak “E-Posta adresim hatalı” seçeneği ile mevcut hesabınızı silerek yeni bir kullanıcı hesabı oluşturabilirsiniz. Burada sisteme daha önce kaydettiğiniz T.C. Kimlik veya Pasaport numarası ile Kimlik/Pasaport seri no tekrar sorulacağından, sisteme girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan lütfen emin olunuz.
|
3. Adım: Başvuru Ekranına geçiş
Yayımlanan ilanlar kısmındaki “SEÇ” kısmını tıklayıp başvuru işlemini başlatabilirsiniz.
Başvurularınızdan ilkini seçmek için “Yeni Başvuru Ekle” kısmını tıklayınız. İlk Ekranda tercih etmek istediğiniz bölüm yok ise aşağıdan ileri ki sayfaları seçebilirsiniz.
4. ADIM: Kimlik Bilgilerinin Girilmesi
Bu alana pasaportunuzun numarasını gireceksiniz. (“Geçici Koruma Kimlik Belgesi” sahiplerinin bu alana 99 ile başlayan Y.U. Kimlik Numarası girmesi gerekmektedir.) Ad ve Soyad alanlarını, pasaportunuzda ya da “Geçici Koruma Kimlik Belgesi” nde yazdığı şekilde ve büyük harf ile doldurmanız gerekmektedir. Anne Adı ve Baba Adı alanlarını da aynı şekilde pasaportunuzda ya da “Geçici Koruma Kimlik Belgesi” nde yazdığı şekilde ve büyük harf ile doldurmanız gerekmektedir. |
Kimlik Bilgilerinizi doldurup ve fotoğrafınızı ekledikten sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
5. ADIM: İletişim Bilgilerinin Girişi
İletişim bilgilerinizi girdikten sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
6. ADIM: Başvuru Bilgilerinin Girişi
Daha önceden bir üniversiteden çıkarma cezası almadıysanız “ çıkarma cezası almadım” kısmını seçtikten sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
7. Adım: TR-YÖS sınav Bilgilerinin Girişi
TR-YÖS sınav kısmını boş bırakıyoruz. Daha sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
8. ADIM: Lise Notlarının Girişi
Örnekte gösterildiği üzere, Lise mezuniyet bilgilerini doğru şekilde giriş yapınız. Daha sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
9. ADIM: Zorunlu Belgelerin Yüklenmesi
“Belgeler” kısmında yer alan “Zorunlu” Belgeleri tek tek seçerek gerekli yerlerde Belge tarihini ve açıklamasını ekledikten sonra “Belge Yükle” kısmından belgesini “YÜKLE ve KAYDET” ile tamamlayınız. Her bir belge için bu adımlar tekrarlanmak zorundadır. Yönergeye göre “yanıltıcı bilgi/belge girişleri” yapan adayların başvurusu geçersiz sayılaacaktır. Bundan dolayı belgelerinizi doğru şekilde yüklemek sizlerin sorumluluğundadır. Daha sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
- Çift Uyruklu:
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 6 ncı ve 7 nci maddeleri uyarınca doğumla Türk Vatandaşlığı kazananlar hariç, doğumla yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçen/bu durumdaki çift uyruklu adayın, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’ni yüklemesi gerekmektedir. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nde; adayın kendisi, annesi ve babasının da bilgilerinin yer alması gerekmektedir) (Türk vatandaşlığını kazanma tarihi mutlaka belgede belirtilmelidir) (Dosya uzantısının PDF olması ve boyutunun en fazla 5 MB olması gerekmektedir
- Yabancı Uyruklu:
Yabancı uyruklu olan adayın, pasaportunun ilk sayfasını (kişisel bilgiler sayfası) ya da kimlik/geçici koruma kimlik belgesini yüklemesi gerekmektedir. (Dosya uzantısının PDF olması ve boyutunun en fazla 5 MB olması gerekmektedir)
- Mavi Kart :
Türk vatandaşlığından çıkma izni olan ya da “Mavi Kart” sahibi adayın, Türk Vatandaşlığından Çıkma Belgesi’ni ya da Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’ni (E-Devlet hizmeti üzerinden alınan belgeler geçerlidir) (Vatandaşlıktan çıkma tarihi mutlaka belgede belirtilmelidir) veya Mavi Kart’ını yüklemesi gerekmektedir (Dosyalar 1 dosya olacak şekilde birleştirilmelidir. Çünkü sadece 1 dosya yüklenebilmektedir. Dosya uzantısının PDF olması ve boyutunun en fazla 5 MB olması gerekmektedir)
10. ADIM: TR-YÖS Puanının Girişi
Lütfen sahip olduğunuz TR-YÖS puanını girdikten sonra beelgenizi “dosya seç” kısmından yükleyiniz. Daha sonra “Kaydet ve İlerle”yi seçiniz.
11. ADIM: Diğer Başvuruları Ekleme ve Sistemi Sonlandırma
İlk tercihiniz sistemde görünecektir. Lütfen sistemin izin verdiği ölçüde diğer tercihlerinizi ekleyiniz ve altta yer alan kutucuğu işaretledikten sonra KAYDET butonuna basınız.
İşleminiz başarı ile tamamlanınca yukarıda gösterilen bir ekran ile karşılaşacaksınız. Tamam’ı tıklayınız. Başvurunuzun çıktısını almak için lütfen aşağıda gösterildiği üzere “Başvuru Yazdır”ı tıklayınız.
Eğer başvurunuzda bir hata var ise veya Başvurunuzu iptal etmek istiyorsanız aşağıda gösterildiği gibi “Başvuruyu İptal Et/Düzenle” kısmını işaretleyiniz.
Düzenleme veya iptal seçeneği seçildikten sonra aşağıdaki kutucuk onaylanıp “KAYDET” tıklanmadığı sürece başvurunuz dikkate alınmayacaktır.