2024-2025 Uluslararası Öğrenci II. Başvuru İlanı

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER:

• Adıyaman Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi çerçevesinde, Üniversitemize müracaat edecek uluslararası öğrenci adaylarının başvuruları,
    24 Temmuz-07 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Uluslararası öğrenci adayı, en fazla 3 bölüm/programa başvurabilir ve sadece bir bölüm/programa yerleşebilir.
  • Bir bölüm/programa aynı ülkeden kabul edilen öğrenci sayısı, bölüm/program toplam yurtdışından öğrenci kabul kontenjanının %20 sini geçemez.
  • Asıl yerleştirmelerde kontenjanların dolmaması halinde, ek yerleştirmelerde %20 barajı uygulanmaz.
  • Başvuru ücreti alınmamaktadır.
  • Değerlendirme sürecinde yetkililer, adaylardan başvuru formları üzerinde düzeltme yapmasını isteyebilir. Olası geri dönüşler için e-postanızı düzenli olarak kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.
  • Uluslararası Öğrenci Birimi tarafından değerlendirmesi tamamlanan başvurularda değişiklik yapılması mümkün değildir.
  • Lütfen “Kabul Esas ve Kriterleri Kılavuzu” nu inceledikten sonra form doldurmaya geçiniz.
  • Başvuru ile ilgili tüm sorularınızı iso@adiyaman.edu.tr adresine e-posta ile veya +904162233839 whatsapp hattı üzerinden sorabilirsiniz.

*Başvuruların değerlendirilmesi;

• Uluslararası Sınav (%70) ve  Lise mezuniyet puanı (%30) u alınarak hesaplanır.
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan, herhangi bir eylem veya işlemi ile idareyi yanılttığı tespit edilen adayların başvuruları reddedilir.
    Bu adayların kayıtları yapılmış olsa bile üniversiteden ilişiği kesilir.
  • Uluslararası öğrenci adaylarına yerleştirildikleri bölüm/programa ilişkin kabul mektupları Başvuru Sistemi üzerinden online olarak alabilirler.

Kabul Edilecek Sınavlar

KABUL EDİLEN SINAVLAR

AÇIKLAMA

TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ VE ECZACILIK FAKÜLTELERİ

DİĞER FAKÜLTE VE MYO’LAR

GEÇERLİLİK SÜRESİ

KABUL EDİLEN EN DÜŞÜK PUAN

EN YÜKSEK PUAN

KABUL EDİLEN EN DÜŞÜK PUAN

EN YÜKSEK PUAN

TR-YÖS*

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)

Tıp Fakültesi ve Bilgisayar Mühendisliği için en az 400, Diş Fakültesi için en az 350

Diğer Fakülteler ve Meslek Yüksekokulları için en az 200 puan

SAT *

Scholastic Aptitude Test

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri için; SAT Reasoning (SAT1) Sınavından 1600 tam puan üzerinden en az 1000 toplam puan almış olmak. Bu kritere ek olarak;  Matematik (SAT1) sınavından 800 puan üzerinden en az 650 puan almış olmak

2 Yıl

Diğer Fakülte ve Meslek Yüksekokulları için; SAT Reasoning (SAT1) Sınavında 1600 tam puan üzerinden en az 800 toplam puan almış olmak. Bu kritere ek olarak;

- Matematik (SAT1) sınavından 800 puan üzerinden en az 650 puan almış olmak

ACT *

American College Testing

Kompozit Skor (Composite Score)

GAOKAO*

Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan Üniversite Giriş Sınavı

RUSYA MERKEZİ DEVLET SINAVI *

The Unified State Examination - EGE

Matematik dersi ile birlikte Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinin herhangi ikisinden %60 başarı ortalamasına sahip olmak.

ABITUR

Almanya

FRENCH BACCALAUREATE

Fransız Bakaloryası

Sadece Fransa Milli Eğitim Bakanlığından alınan kabul edilir. Diğer ülkeler kabul edilmez.

MATURA

Matura Derecesi

INTERNATIONAL BACCALAUREATE (IB)

Uluslararası Bakalorya

GCE-AL

General Certificate of Education (Advanced Level)

Cambridge, Pearson veya Edexcel

Matematik dersinden A seviyesinde; Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinin herhangi birinden C almış olmak

A*=6, A=5, B=4, C=3 D=2 E=1 F=0

*Beklenen Sonuçlar/Predicted Grades ile başvuru kabul edilmez.

Süresiz

2024-2025 Akademik yılında Üniversitemiz ön-lisans ve lisans programlarına başvuru yapacak olan aday uluslararası öğrencilerimiz;

Kabul Esas ve Kriterleri Kılavuzu
Başvuruda Kullanılacak Gerekli Belgeler Listesi