2024-2025 Uluslararası Öğrenci III. Başvuru İlanı

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER:

• Adıyaman Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi çerçevesinde, Üniversitemize müracaat edecek uluslararası öğrenci adaylarının başvuruları,
    16 Ağustos- 25 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Uluslararası öğrenci adayı, en fazla 3 bölüm/programa başvurabilir ve sadece bir bölüm/programa yerleşebilir.
  • Bir bölüm/programa aynı ülkeden kabul edilen öğrenci sayısı, bölüm/program toplam yurtdışından öğrenci kabul kontenjanının %20 sini geçemez.
  • Asıl yerleştirmelerde kontenjanların dolmaması halinde, ek yerleştirmelerde %20 barajı uygulanmaz.
  • Başvuru ücreti alınmamaktadır.
  • Değerlendirme sürecinde yetkililer, adaylardan başvuru formları üzerinde düzeltme yapmasını isteyebilir. Olası geri dönüşler için e-postanızı düzenli olarak kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.
  • Uluslararası Öğrenci Birimi tarafından değerlendirmesi tamamlanan başvurularda değişiklik yapılması mümkün değildir.
  • Lütfen “Kabul Esas ve Kriterleri Kılavuzu” nu inceledikten sonra form doldurmaya geçiniz.
  • Başvuru ile ilgili tüm sorularınızı iso@adiyaman.edu.tr adresine e-posta ile veya +904162233839 whatsapp hattı üzerinden sorabilirsiniz.

Başvuruların değerlendirilmesi;

• Sınav Sonucu (%70) ve  Lise mezuniyet puanı (%30) u alınarak hesaplanır.
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan, herhangi bir eylem veya işlemi ile idareyi yanılttığı tespit edilen adayların başvuruları reddedilir.
    Bu adayların kayıtları yapılmış olsa bile üniversiteden ilişiği kesilir.
  • Uluslararası öğrenci adaylarına yerleştirildikleri bölüm/programa ilişkin kabul mektupları Başvuru Sistemi üzerinden online olarak alabilirler.

2024-2025 Akademik yılında Üniversitemiz ön-lisans ve lisans programlarına başvuru yapacak olan aday uluslararası öğrencilerimiz;

Kabul Esas ve Kriterleri Kılavuzu
Başvuruda Kullanılacak Gerekli Belgeler Listesi