Kültürlerarası Yemek Etkinliği
Adıyaman Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından organize edilen ve 21 ülkeden 455 öğrencinin katıldığı 1. Kültürlerarası Yemek Etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Merkezi Derslikler Fuaye Alanı’nda yapılan etkinliğe Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Muhammet Karakuş, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. 21 ülkenin geleneksel tatlarının sergilendiği program, birbirinden güzel görüntülere sahne oldu.
Almanya, Azerbaycan, Burkina Faso, Filistin, Gine, İran, Mısır, Özbekistan, Senegal, Surinam, Somali, Suriye, Türkmenistan, Yemen, Ürdün Afganistan, Bulgaristan, Cezayir, Çat, Fas, Hollanda, Irak, İsveç, İsviçre, Kazakistan, Mali, Nijerya, Pakistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere ait yöresel lezzetler, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Elemanları ve bölüm öğrencilerinin da katkılarıyla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Atölyesi’nde hazırlandı ve misafirlerden tam not aldı.
-------------------------------------------
Adıyaman University Hosts 1st Intercultural Food Festival with Participation from 21 Countries
Organized by the Adıyaman University International Student Office, the 1st Intercultural Food Festival was held with enthusiastic participation, bringing together 455 students from 21 different countries.
The event took place in the Central Classroom Building Foyer Area and was attended by Governor Mahmut Çuhadar, Mayor Süleyman Kılınç, Adıyaman University Rector Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vice Rector Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, University Secretary General Assoc. Prof. Dr. Aykut Dündar, International Student Office Coordinator Lecturer Muhammet Karakuş, as well as university academic and administrative staff and students. The program, featuring traditional dishes from 21 different countries, offered a feast for both the eyes and the palate.
Traditional dishes representing countries such as Germany, Azerbaijan, Burkina Faso, Palestine, Guinea, Iran, Egypt, Uzbekistan, Senegal, Suriname, Somalia, Syria, Turkmenistan, Yemen, Jordan, Afghanistan, Bulgaria, Algeria, Chad, Morocco, the Netherlands, Iraq, Sweden, Switzerland, Kazakhstan, Mali, Nigeria, Pakistan, Ukraine, and Russia were prepared with the support of the Chefs Training Program under the Department of Hotel, Restaurant, and Catering Services at the Vocational School of Social Sciences. The food was prepared in the school’s professional culinary workshop and received high praise from the guests.